Zonwering binnen

raamdecoratie

Binnenzonwering is de meest trendgevoelige vorm in zijn soort. Ze vormt immers de raamdecoratie en maakt dus deel uit van de architectuur en de binnenhuisinrichting. De variatie in soorten, kleuren en uitvoeringen is bijzonder groot en de markt is voortdurend in beweging.

Binnenzonwering heeft soms ook verduistering als doel: in slaapkamers bijvoorbeeld, of in glasrijke werkruimtes waar aan beeldschermen gewerkt wordt. Eurosol volgt de meest functionele trends en biedt in zijn assortiment screens, jaloezieën, verticale lamellen, rol- en vouwgordijnen aan.

 

 • De plissés ogen modern en functioneel. Daardoor zijn ze dikwijls terug te vinden in kantoorgebouwen, waar de lichtinval het arbeidscomfort beïnvloedt. Gesofisticeerde weefsels filteren bijvoorbeeld tot 95% van het licht, zodat verblindingen en reflecties op beeldschermen voorkomen worden. Een tweede laag filtert slechts 80% van het licht, zodat plaatselijk juist meer daglicht aanwezig is. 
    Maar de plissés kennen ook opgang in moderne woonhuizen, waar de trend tot meer glaswerk zich meer en meer doorzet. Plissés zijn erg flexibel in de interieurstijl te integreren: schuin of op kabeltjes voor toepassing op verandadaken, ronde of trapeziumvormen,… te veel om op te noemen.
 • De jaloezie is een blijver in de binnenzonwering. De horizontale lamellen bestaan tegenwoordig in vele maten, kleuren en soorten. Daardoor mogen ze zich de laatste jaren verheugen in een vernieuwde belangstelling. De houten variant bijvoorbeeld geeft een heel speciale sfeer. Er is ook een PVC versie voor in de badkamer en natuurlijk de traditionele aluminium lamellen. 
 • De verticale lamellen zorgen voor een bijzonder lijnenspel van licht en schaduw, dat doorloopt van het raam in de leefruimte. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium, textiel of PVC.
 • De rolgordijnen krijgen door de nieuwste collecties een meer eigentijdse uitstraling. Opvallend zijn de trendy prints en subtiele kleurpaletten. Mogelijk in cassettevorm of met zijgeleiding waardoor het rolgordijn tot 100% verduisterend kan zijn.
 • De vouwgordijnen zijn er in drie varianten: strakke uitvoering, baleinen of ruim geplooid. Doeken zijn er in opvallende wevingen of soepel vallend geplisseerd.
 • Het assortiment stoffen en glasgarens omvat tientallen referenties en 100den kleuren. Ze voldoen aan de brandveiligheidsnormen en zijn dikwijls voorzien van een lichtregelende laag kunstsof. Sommige kunnen voor een bijna volledige verduistering zorgen.

   

   

Folder raamdecoratie
Folder raamdecoratie