Het Eurosol Weerstation


Sinds kort mogen we ons de trotse peter noemen van een Meteohelix van Barani, het weerstation in Neeroeteren. Denkt u nu dat wij voortaan het mooie weer maken? Was het maar waar.

Hoe zit dat dan?

Het Belgische netwerk van weerstations kwam er op initiatief van de BCMB, een vereniging van meteorologen en klimatologen. Alle metingen zijn beschikbaar via hun website (meteo-be.be) en andere nationale weersites.

Hoe meer en hoe beter de weerstations verspreid zijn hoe meer gegevens beschikbaar zijn om bij te dragen aan accurate weerberichten. Correcte waarnemingen vormen immers de basis voor de gehanteerde voorspellende weermodellen. Om het netwerk verder uit te bouwen wordt beroep gedaan op investeerders.

De Limburgse weerman

Ruben Weytjens doet dat voor Limburg met de hulp van sponsors. Zo is Eurosol dus de “peter” van het weerstation in Neeroeteren.

Ruben Weytjens is een gepassioneerde, professionele weerman die er een erezaak van maakt om Limburgers te voorzien van meerwaarde-weerberichten. Dat doet hij 7 dagen op 7, het jaar rond, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Daarnaast adviseert hij organisatoren van grote evenementen met weersverwachtingen om veiligheidsrisico's in te schatten.

Warm tot zeer warm zomerweer op komst

Onze weerman legt het uit: "In het midden van de week zien we beweging komen in het hogedrukgebied waar de vrij frisse noordoostenwind langs binnenwaaide. Stilaan strekt het z'n vleugels uit richting ScandinaviĆ« en Rusland waardoor de aanvoer van koude luchtmassa's uit het noorden van Europa definitief wordt afgesnoerd. Vanuit het zuiden weten geleidelijk gevoelig warmere luchtmassa's tot over onze omgeving door te dringen. Zodoende zou de temperatuur volgend weekend wel eens dicht in de buurt van 30°C kunnen uitkomen. Volgens de laatste berekening van weermodel ECMWF maakt Limburg zelfs aanspraak op een hittegolf."

Een hittegolf dus ...

En het is nog altijd maar lente. Hoog tijd dus om werk te maken van zonwerende maatregelen: kom snel langs in onze toonzaal en ontdek hoe wij de zomerse hitte voor u temperen. In huis, veranda, tuin, terras, kantoor ...

Zo haalt u het beste uit de zomer.

Bert Ceyssens
Bestuurder

Laat Eurosol de hitte voor u temperen. Zo geniet u optimaal van zomerse temperaturen.
Laat Eurosol de hitte voor u temperen. Zo geniet u optimaal van zomerse temperaturen.

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker